Liikunnan lisääminen koko kansan terveyden kannalta tärkeä haaste, sillä yhä suurempi osa väestöstä viettää suurimman osan päivästään tietokoneen ruutua tuijottaen. Erityisen tärkeää liikuntatottumusten luominen ja ylläpito on kuitenkin lasten ja nuorten tapauksessa. Tutkimusten mukaan joka viides suomalainen ekaluokkalainen on ylipainoinen, ja lapsilla on havaittu lisääntyvässä määrin jopa lihavuuden seurauksena puhjennutta kakkostyypin diabetesta. Vanhemmat tarvitsevat lisää tietoa lasten ylipainon ehkäisystä ja hoidosta.

Tältä sivustolta löydät tärkeää tietoa lasten liikunnasta ja sen merkityksestä heidän tulevaisuudelleen. Olemme koonneet yhteen artikkeleita, joiden avulla voit lisätä liikuntaa omien lastesi päiviin ja sitä kautta parantaa lastesi terveyttä ja hyvinvointia. Tällä sivustolla kerromme myös, miten liikunta otetaan osaksi koulupäivää kouluissa eri puolilla Suomea.

Vaikka liikunnalla on keskeinen rooli terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä, eivät suuretkaan liikuntamäärät yksinään riitä kohentamaan terveyttä, jos henkilön ruokavalio ei ole kunnossa. Tältä sivustolta löydät tietoa myös terveellisestä ja tasapainoisesta ruoasta sekä kasvavan lapsen tarvitsemista vitamiinilisistä, kuten D-vitamiinista. Näiden konkreettisten vinkkien avulla voit valmistaa lapsellesi terveellistä ja maistuvaa kotiruokaa, jonka tarjoamien ravintoaineiden avulla lapsi jaksaa liikkua ja hoitaa arkiset askareensa.

Nykymaailmassa yhä useampi lapsi ja nuori kilpaurheilee ja treenaa lähes päivittäin monia tunteja. Tällöin haasteena saattaa olla tasapainon löytäminen levon ja harjoittelun välillä sekä urheiluun sopivan ruokavalion löytäminen. Haaste voi olla myös se, että urheilu vie paljon aikaa koulutyöltä ja lapsi stressaantuu liian suuren työmäärän seurauksena. Jatkuva stressi on terveyden ja hyvinvoinnin kannalta haitallista ja saattaa myötävaikuttaa myös ylipainon kerääntymiseen.

Liikunnan lisääminen on haaste koko Suomelle ja erityisesti kaikille sen kouluille. Lapset ovat tämän maan tulevaisuus. Liikunnan lisääminen koulupäiviin on suora panostus koko maan hyvinvointiin.